logo

Könyvajánló

A nőiség témájával kapcsolatban szeretettel ajánlom figyelmedbe ízelítőül az alábbi olvasmányokat:konyv

Elizabeth Davis: Női szexualitás

Átfogó és hasznos mű, amiből sok új dolgot megtudhatsz a női testről és a nőiségről, ezek életkori jellemzőiről, kihívásairól és változásairól, kulturális és spirituális vonatkozásairól. Tartalmi gazdagságát nemcsak a tudományos tények összegzése adja, lapjain ugyanis sok lány és nő is megosztja tapasztalatait és élményeit az olvasókkal, őszintén vallva mensesről, várandósságról, fogamzásgátlásról, menopauzáról, szerelemről és szexualitásról.konyv

Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok

Olvasmányos stílusban, történetek elmesélésén keresztül szólítja meg olvasóit C.P. Estés, mítoszokon és meséken keresztül szól hozzánk a szakrális nőiségről, buzdítva olvasóit arra, hogy önvalójukat feltárva, a farkasok önazonos természetéhez hasonlóan, szabadon és „zabolátlanul” éljék életüket.

konyv

Hoppál Bori: Kebelbarátnők

Milyen is a valódi női mell és milyen ma a viszonyunk hozzá nőként és emberként? Mik ennek a történeti forrásai, és hogyan változott ez? Sokunk ki nem mondott kérdéseire adhatnak választ a könyvben magukról mesélő nők, akik őszintén beszélnek nekünk keblükhöz fűződő viszonyukról. A könyv nemcsak érdekes és gondolatébresztő, de hasznos segítség is lehet annak, aki nem táplál pozitív érzéseket saját mellei iránt, abban, hogy megtanulhassa őket egyre inkább szeretettel keblére ölelni.

konyv

Elizabeth Davis, Carol Leonard: Életkör

Életszakaszainkban archetípusos életfeladatok és kihívások állnak előttünk Davis és Leonard kutatásai szerint. Vajon hol tartunk mi most, mi az amit átélhetünk még, és hogyan fonódnak ezek a látszólag különálló szakaszok egy egységgé életünkben? Gondolatébresztő olvasmány saját nőiségünk felfedezéséhez.

konyv

Michaela Riedl: Jóni masszázs

Nem csak a tantrikus hagyományokban elmerülni kívánóknak érdekes olvasmány ez a könyv. Igen értékes és gazdag tudásanyagot kínál a női testről, annak energetikai és anatómiai sajátosságairól, mindezt a témát megillető tisztelettel. Lelket és szellemet is tápláló olvasmány, mely egyúttal izgalmas útmutatóul is szolgálhat testünk felfedezéséhez.

konyv

Ilama Árgilus: An-Ki

Ebben az utaztató regényben Annalillát kísérhetjük végig küzdelmes vándorútján, aki kényszerházassága elől menekülve sokféle országot jár be. Eközben rengeteg társadalmat és férfi-nő viszonyt lát, a szélsőségesen apajogútól, a poligám és többférjű, vadászó matriarchátuson át. Izgalmas, elgondolkodtató és magával ragadó regény.

konyv

Jean M. Auel: A Föld gyermekei

A jégkorszaki Eurázsia emberei a nőt, mint az élet adóját, a teremtő Anyaisten megtestesüléseként tisztelik J. M. Auel regényében, aki gazdag régészeti alapokra építette fel ezt a magával ragadó, hat részes regényfolyamot. Az akkori Eurázsiát ismerhetjük meg határtalan természetével, áradó folyóival, buja állat és növényvilágával és az akkori embercsoportok Auel által életre hívott világával együtt, a főhősnő, a vadakat szelidítő gyógyító, Ayla utazásán keresztül.